Historie

HistorieHistorie? Vi har blikket rettet mot fremtiden. Vårt mål er å gjøre verdens mest avanserte RIB (Rigid Inflatable Boat) til den ubestridte mester for alle vannbaserte aktiviteter.

Hvis du likevel ønsker å vite hvor det hele begynte, er historien som følger: Airship RIBs er den «våte» drømmen til tre av veteranene fra F1 Offshore racing; Jim Dyke, Steve Neeley og Dominic Visconsi jr. – og fremdeles overvåker de byggingen av våre fantastiske båter ved Lake Erie i Ohio USA.Engineering

EngineeeringAirship RIBs kombinerer de åpenbare fordelene med RIB båter med «state of the art» kompositt teknologi og effektivisering av de nye stepp-skrogene. Skrog og dekk er vakuuminnsprøytet med vinyleter harpiks, som eliminerer hulrom for å skape en bedre og sterkere glassfiber. Bruken av fuktbestandig DIAB skumkjerne skaper også sterkere, lettere og bedre struktur enn tradisjonelle laminater.Airship RIBs tar kvalitet/ytelse til nye dimensjoner.

Som nevnt over: Bak båten står blant annet Jim Dyke, Kjell Inge Røkke sin faste trottelmann på Spirit Of Norway-teamet. Teamet som satte verdensrekord i Arendal under pole position runden. Mike Mihalek, kvalitetssjefen til Airship RIBs er heller ikke ukjent i Norge. Han er tidligere teamsjef på Spirit Of Norway-teamet fra Røkke sin tid. (Spirit Of Norway-båtene ble kjørt av Bård Eker, Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke. Gjelsten ble fem ganger verdensmester sammen med sin trottelmann Steve Curtis, og Eker står med èn VM tittel. Eker er som kjent mannen bak de fantastiske og ikke helt ukjente Hydrolift-båtene.) Steve Curtis har tidligere også bygget og solgt en RIB på det opprinnelige skroget under merkenavnet Cougar. Det er dette skroget som er videreutviklet av Jim Dyke og hans team til den helt enestående RIB`en Airship er i dag.

Båtene importeres og selges nå kun gjennom sin autoriserte norske partner PROsupply as/Norsk Tilhengersenter as. Snakk med Dag eller Kristoffer. De har kjørt båtene i inn- og utland, og kjenner dem godt. Båtene leveres normalt med Mercury Verado fra 150 – 350 hk

“Airship RIBs custom ribs with a passion for performance”
 
   

Gå til NTS webside

Gå til Marked og Media webside